"
Traditioneel Parket/ Patroon vloeren

Traditioneel Parket/ Patroon vloeren

Traditioneel parket bestaat uit massieve houten planken die na het ambachtelijk plaatsen geschuurd en daarna gelakt of geolied moeten worden. Als basis onderlaag wordt in de meeste gevallen gekozen voor spaanplaat of eiken mozaïek, deze wordt vol verlijmd en vernageld waardoor er een stevige, stabiele en vlakke basis vloer ontstaat.

Massief parket wordt in de regel verlijmd en vernageld aangebracht op de onder/basis vloer. En vervolgens geschuurd en afgewerkt naar keuze van de klant in een kleur, olie of lak.
Tegenwoordig bestaat de mogelijkheid om nieuwe vloer oud te laten lijken dat heet een getrommelde of gekastijde vloer, deze worden niet geschuurd maar wel in de olie gezet, en worden vanuit de fabriek afgewerkt met olie.

Traditioneel parket kent een variëteit aan patronen waarbij hoofdzakelijk een onderscheid gemaakt wordt tussen strokenparket of visgraat patroon, maar alles is mogelijk. Dit wordt Tapis vloeren parket genoemd.

Tapis vloeren parket heeft als kenmerken, dat de rand afwerking strak afgewerkt kan worden, na genoeg geen rek en krimp, met name langs de plinten en openhaarden en schuif separaties is dat mooier dan lijsten/plinten, in rand afwerkingen zijn ook een veel verschillende mogelijkheden, Biesen en Banden in alle kleuren en maten.

Ik kom graag langs voor een vrijblijvende offerte

 

gymzaal van oud nonnen klooster den haag (3)visgraat op kleurvan zwart naar naturel (4)grote visgraat in de monocoat (13)visgraat met bies en band (3)Hilton brasserie (1)